Om swefo.se
Drivrutiner Kontakta oss Köpvillkor Om företaget Hitta  
Swefo i Umeå har trots sitt geografiska läge lyckats bli en nationellt etablerad aktör i fotobranschen.
"Vi tror att en del av vår framgång beror på att vi lyckats kombinera yrkes- och konsumentfotografens krav på tillgänglighet" säger Hans Holmgren.

Norrländsk nationell aktör
Swefo har trots, eller kanske tack vare, sitt geografiska läge lyckats bli en nationellt etablerad aktör i fotobranschen. Företaget grundades 1982 men har sina rötter i Norrländska Fotocentralen som fanns redan på 50-talet.
"Redan från början insåg vi värdet av att hålla isär konsument och yrkesdel" säger Hans Holmgren på Swefo.
"Det blir lättare att hålla högsta nivå parallellt då man kan tydligt kan fördela ansvar på respektive del. Ambitionen har alltid varit att hålla en hög servicenivå tillsammans med välsorterat lager för snabb leverans. Här hittar yrkesfotografen allt han eller hon kan önska."

Kombination nyckel till framgång
Hans Holmgren tror att en del av nyckeln till företagets framgång är att de har lyckats kombinera yrkes- och konsumentfotografens krav på tillgänglighet.
"Det är svårt i den allt hårdare konkurrensen att nischa sig. Snabba förändringar gör den smale sårbar. Därför så kommer vi även i framtiden att vara en komplett butik för fotografen"
Genom flitig marknadsföring vill Swefo komplettera sin lokalt förankrade butik med leveranser i hela Sverige.

Skillnaden Internet-butik suddas ut
Hans Holmgren tror att inom kort kommer skillnaden mellan Internetbutik och fysisk butik att suddas ut.
"De som lyckas är de som kan möta upp kunden oavsett ingång. Under 2005 lanserar vi en komplett webbshop för att tillgodose de kunder som hellre vill sitta hemma och göra sina beställningar."
Swefo får idag många kunder som tidigare handlat på någon annan internetbutik som vill ha hjälp eller service. Hans Holmgren: "De bekräftar det vi redan vet. Det finns många krängare där ute som inte kan sina produkter. Och just här ligger framtiden inom e-handel; bra priser i kombination med gedigen branschkunskap."

Förankring hos yrkesverksamma
Att hänga med i utvecklingen går bra för Swefo tack vare deras förankring hos de yrkesverksamma fotograferna.
"Vi har fångat upp signalerna och anpassat oss efter deras behov" slår Hans Holmgren fast.
Mässor, workshops och vill-veta-mera-attityd gör att företaget idag känner att de tryggt kan arbeta vidare inom alla områden som rör foto. Detta tillsammans med en stor nyfikenhet över utvecklingen gör att de, som de säger, står stabilt i utvecklingen.

Crumpler SEVENFIFTYdaily red - REA
1540 kr
Crumpler McBain´s Baby M - Dark Red/Blue
279 kr
Crumpler The Pretty Boy 2500 (M) white grey/orange
395 kr


Hjälp att hitta